Impact art project commissioned by DocFeed

The smartphone is indispensable in our society, in the beginning it was an easy, perhaps social gadget, at this time more and more people tend to have a love-hate relationship with it. The handy device occupies more and more of our our time and privacy. It is difficult to find peace when we are distracted or driven by an unconscious need to check that phone again and again. Being constantly available and continuously in the picture results in a state of no longer being aible to find shelter. How consciously are we aware of this fact and do we remember how we experienced the pre-smart-phone era? With the installation “Cut the crap, back to basic!” Annemarieke  takes you through the path of being caught to the experience of openmindedness.

De smartphone is niet meer weg te denken uit onze samenleving, in het begin was het een makkelijke, misschien wel sociale gadget, in deze tijd hebben steeds meer mensen er een haat-liefdeverhouding mee. Het handige apparaatje neemt steeds meer van onze tijd en privacy in beslag. Het is moeilijk om rust te vinden als we worden afgeleid of gedreven door een onbewuste behoefte om die telefoon keer op keer te checken. Constant beschikbaar en continu in beeld zijn resulteert in een staat van geen onderdak meer te kunnen vinden. Hoe bewust zijn we ons hiervan bewust en herinneren we ons nog hoe we het pre-smartphonetijdperk beleefden? Met de installatie “Cut the crap, back to basic!” Annemarieke neemt je mee op het pad van betrapt worden naar het ervaren van onbevangenheid.