Back to all Post

Cultuurprijs voor Annemarieke van Peppen

by in media
BN de Stem BERGEN OP ZOOM – De Tamoilprijs voor Kunsten en Letteren 2018 gaat naar kunstenaar Annemarieke van Peppen uit Bergen op Zoom. Dat heeft de jury onder leiding van Willem Vermeulen woensdag bekendgemaakt.

De uitreiking vindt plaats in de Hofzaal van Het Markiezenhof. Op zaterdag 10 november. Bij de prijs hoort een replica van de Zeeridder die op het torentje van Het Markiezenhof staat, een oorkonde en een geldbedrag.

Beweeg Me

Van Peppen is geboren in Rotterdam, getogen in Huijbergen en woont nu in Bergen op Zoom. Ze is onder meer bekend van het project Beweeg Me, portretten van bekende Bergenaren, met name uit de plaatselijke politiek.

Jessy van Hooydonck wil muziek in de politiek brengen
 
Jessy van Hooydonck wil muziek in de politiek brengen © Annemarieke van Peppen

,,De laatste jaren kwam haar ontwikkeling in een stroomversnelling”, zegt de jury. Eindhoven, Barcelona, Antwerpen, Breda (BredaPhoto) volgen elkaar in rap tempo op.

Sakko

De Bergse schaart zich in een rij van bekende namen die al eerder deze prestigieuze prijs kregen. Willem van Ham, oud-gemeentearchivaris, was in 1981 de allereerste. De prijs heette tot en met vorig jaar de Sakkoprijs, maar onlangs is dat veranderd in Tamoil. Brandstofleverancier Tamoil nam Sakko in 2005 over maar liet tot nu toe de naam van de Bergse cultuurprijs ongemoeid.