Ekspesisie met ontwerpen bouwclubs te bewonderen in Markiezenhof

BN De Stem

BERGEN OP ZOOM – In Het Markiezenhof in Bergen op Zoom is maandagavond de ‘Vastenavend Ekspesisie Tentoongespreid’ door de Gròòtste Boer Joost Eijkman geopend. De Gròòtste Boer verving Prins Nilles III die afwezig was in verband met familie uitbreiding.

De ekspesisie wordt gehouden in de twee Tuinzalen van het Markiezenhof en in de cafézaal. Daarin zijn de ontwerpen van de bouwclubs uit Bergen op Zoom, Lepelstraat en Halsteren te zien en foto’s waarop te zien is hoe de Bergse jeugd vastenavend beleeft, de repetitie van het nieuwe vastenavendliedje en foto’s die gemaakt zijn tijdens de opvoering van de vastenavendrevu ‘Me zulle n’oe wa late zien’ van leutkommietee d’n Olifanten’aar.

In de cafézaal hingen 5 grote zwartwit foto’s die gemaakt zijn door Annemarieke van Peppen. Aan de opening ging in de Hofzaal een bijeenkomst vooraf van het jurykorps, die werden bijgepraat waar ze tijdens de optocht op moeten letten. Het jurykorps bestaat uit 71 personen waarvan er maandag een aantal werd gehuldigd omdat ze 11, 22 of 33 jaar jurylid zijn. De juryleden gingen daarna de ontwerpen in de Tuinzaal beoordelen.

De winnaar van de ontwerpprijs zal na afloop van de optocht op dinsdag 13 februari op het bordes van het stadhuis aan de Grote Markt worden bekendgemaakt. De ekspesisie is gratis te zien tot en met de Kijkdag op zondag 18 februari.