Portretten van bekende en minder bekende Bergenaren voor het laatste te zien

BERGEN OP ZOOM – Kunstenares Annemarieke van Peppen sluit vrijdagavond haar project Beweeg me in Het Markiezenhof af. Dan zijn de vele honderden fotoportretten van bekende en minder bekende Bergenaren voor het laatst samen te bewonderen. „De geportretteerde personen zijn allemaal uitgenodigd. Zij die hun portret nog niet ontvingen, zullen dat die avond uitgereikt krijgen. Onder hen die het portret als profielfoto op Facebook plaatsten wordt een grote afdruk verloot”, zegt van Peppen.

Beweeg me is de overkoepelende naam van een aantal community-art-projecten. Die naam blijkt goed gekozen. Voor ze aan de slag gaat vraagt Van Peppen zich altijd af wat mensen beweegt. Voor de expositie in een van de tuinzalen van Het Markiezenhof legde ze mensen vast tijdens een beweging. Daarnaast zijn er de foto’s te zien die ze het afgelopen half jaar maakte voor een ander project onder dezelfde naam. In de periode dat ze als ‘artist in residence’ in het museum en de dependance in wijk Fort/ Zeekant actief was, portretteerde ze op historische wijze vele honderden mensen met een persoonlijk voorwerp dat hen raakt of beweegt. Samen verschaffen die de stad een prachtig document en tijdsbeeld.