Move me (Community Art Project)

WAT IS BEWEEG ME ?

Vanaf 18 december 2015 fungeerde beeldend kunstenaar Annemarieke van Peppen een half jaar lang als ‘artist in residence’ in museum Het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Annemarieke kreeg vanuit haar ‘gastatelier’ in een aan haar expositie Beweeg me grenzende tuinzaal carte blance van het museum om te brainstormen en werken. Dit werd de start van haar Community Art Project Beweeg me.

Met dit project wil Annemarieke bewogen worden. ‘Beweeg me, raak me’.

Mensen worden uitgenodigd zich met een persoonlijk voorwerp wat in de hand past geportretteerd te worden. Voorafgaand aan de fotosessie gaat Annemarieke met de persoon in gesprek. ‘Achter elk voorwerp zit een verhaal en emotie, het is die emotie die ik wil vastleggen’. Hoewel het project op 3 juni 2016 in het Markiezenhof werd afgesloten heeft Annemarieke het idee dat ze nog maar net begonnen is. Vanaf oktober 2016 gaat ze verder met het project vanuit haar atelier in de wijk Het Fort/Zeekant. Na honderden portretten hoopt ze er nog veel meer te kunnen maken en zo een tijdcapsule te creëren met wat men beweegt anno 2016/2017 in de hoofdrol.

Meedoen aan dit unieke project? Kijk voor meer informatie op: www.beweegme.nl