Annemarieke van Peppen | Beweeg me (installatie)
62
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-62,,select-theme-ver-3.6,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Beweeg me (installatie)

Dankzij sociale media en selfies zijn mensen zich meer bewust van hun uiterlijk en hoe ze zich willen laten zien aan de buitenwereld. Ze hebben daarmee een ‘foto blik’ intwikkeld, een houding die meestal gespannen en nep is. Om de modellen te laten ontspannen liet ik ze bewegingen maken. Op die manier kreeg  ik uiteindelijk de echte persoon te zien met een vaak sterke expressie. De babypoeder op de gezichten is meedogenloos, het laat elke rimpel en onvolmaaktheid zien, kenmerken die een mens uniek, levend, interessant en mooi maken.
Voor Beweeg me wilde ik die zeer speciale nanoseconde vastleggen, waarbij vormen en uitingen worden aangenomen vangen, maar zelden worden gezien of opgenomen. Beweeg mee gaat niet alleen over beweging, het gaat over de manier waarop mensen mij bewegen wanneer ze  kwetsbaar durven te zijn en mij hun ware zelf laten zien.

Beweeg me is tentoongesteld in Stadspaleis Het Markiezenhof (2015-2016, Bergen op Zoom), TAC (Docfeed 2016, Eindhoven) en Museu MarĂ­tim de Barcelona (Barcelona International Art Fair 2016, Barcelona)

Date

20 December 2016

Category

Installation, Photography